Om Anna Göran Design

Anna Göran

46-årig Västeråsare med halva hjärtat i Leksand. Mamma, fru och kreativ företagare. Brinner för färg och form och har nu drivit Anna Göran Design i 14 år.

Jag har alltid vetat att jag vill arbete med färg och form. Jag har ritat så länge jag kan minnas. När jag lekte med Barbie som liten så lekta jag inte så mycket som byggde världar och sydde kläder åt dem. Så att få skapa har varit en del av mitt liv sedan jag var liten.

2009 när jag startade mitt företag så började jag med att illustrera och formge trycksaker till bröllop. Jag hjälpte även mindre företag med illustrationer och grafisk design. 2010 startade jag min webshop www.annagorandesign.se Där hittar kunder inbjudningskort för bröllop, dop, student mm.

Sedan för ett par år sedan kände jag vill utöka mitt sortiment. Jag tog då fram 2 brickor som tillverkas på Öland hos Formpress. Motivet heter Flora och är än i dag en storsäljare. Mina brickor har sedan blivit fler brickor/motiv och i sortimentet finns idag även emaljmuggar och kökshanddukar med mina illustrationer som grund.

Webshop www.annagorandesign.se

Ett arbete jag är särskilt stolt över min del i återuppbyggnaden av Elsa Andersons konditori i Norberg som brann ned till grunden 2015 i en anlagd brand. Jag var inredningsansvarig och tog fram grunden till den interiör ni ser där idag. Jag har även skapat schabloner och handmålat väggar och tak i några av rummen.

CV

Född 1977 i Uppsala
Bor i Västerås och deltid i Leksand

Utbildning
Medieprogrammet grafisk form och illustration, Wenströmska gymnasiet Västerås, 3 år
Grafisk design och illustration, Folkuniversitetet Uppsala, 1 år
Skapande svenska och journalistik, Komvux Uppsala, 1 år
Bild och form årskurs 2, Wiks folkhögskola Uppsala, 1 år
Textilvetenskap, Uppsala universitet, 3 terminer

Arbete
Bergstrands tryckeri 2000-2007
Ronströms klädesbutik, deltid från 2009-
Anna Göran Design från 2009-